ua en ru

Кредитори "Укртелекому" можуть змінити процентні ставки по раніше наданому кредиту після приватизації компанії, - О.Рябченко

Після приватизації ВАТ "Укртелеком" кредитори, які надали компанії кредит ще у 2005 р., можуть поставити питання, щодо зміни процентних ставок по даному кредиту. Про це голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Олександр Рябченко заявив під час засідання спеціальної контрольної комісії з питань приватизації Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наразі це питання було знято і сторони домовилися, що воно може обговорюватися лише після підписання акту прийому-передачі компанії. Тому на сьогоднішній день питання наявності кредиту у компанії абсолютно не є гострим" , - сказав О.Рябченко.

Нагадаємо, 13 жовтня 2010 р. ФДМУ виставив на продаж 92,79% акцій "Укртелекому" зі стартовою ціною 10,5 млрд грн, проте у зв'язку з тим, що на участь у конкурсі була подана лише одна заявка, він не відбувся. Компанія ESU запропонувала за "Укртелеком" ціну 10 млрд 500 млн 10 грн.
Згідно з умовами продажу "Укртелекому", покупець повинен забезпечити прибуткову економічну діяльність товариства щодо звіту про фінансові результати на кінець третього фінансового року з дати переходу права власності на пакет акцій. Йому також необхідно виконати умови кредитного договору від 2005 р. (компанія взяла у банків Credit Suisse First і Deutsche Bank на 7 років позику на 500 млн дол.) Крім того, власник підприємства буде зобов'язаний за три місяці виплатити 74,37 млн грн дивідендів за 2007 р. (без урахування пені) і протягом двох років буде зобов'язаний профінансувати створення системи державного спеціального зв'язку.
11 лютого Фонд державного майна України після проведеної оцінки зробив пропозицію ТОВ ESU придбати ВАТ "Укртелеком" за 10,575 млрд грн. ФДМУ очікує підписати договір з компанією Epic з купівлі-продажу "Укртелекому" не пізніше 25 лютого.
"Укртелеком" - найбільший в Україні оператор фіксованого зв'язку, державі належить 92,86%. Компанія була включена в перелік об'єктів, які підлягають приватизації в 2007 р.