ua en ru

Крайні праві політичні рухи представляють собою загрозу для Франції, - Олланд

Крайні праві політичні рухи представляють собою загрозу для Франції, - Олланд Фото: Франсуа Олланд

Олланд заявив про намір голосувати за Макрона

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що крайні праві політичні рухи являють собою загрозу для Франції, передає Bloomberg.

Так, французький лідер зазначив, що виступає прихильником перемоги Еммануеля Макрона в другому турі президентських виборів у Франції.

Так, Олланд вважає, що успіх крайніх правих на виборах може "представляти ризик для нашої країни". Зокрема, він підкреслив, що протекціонізм, ідею якого підтримує ультраправий лідер Марін Ле Пен, може завдати шкоди економіці країни.

"У цих умовах неможливо зберігати мовчання. Ми повинні діяти. Я буду голосувати за Еммануеля Макрона", - сказав президент Франції.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що Еммануель Макрон здобув перемогу в першому турі виборів у Франції завдяки "сильному курсу щодо сильного ЄС".

Раніше повідомлялося, що центрист Еммануель Макрон і ультраправий лідер Марін Ле Пен пройшли до другого туру президентських виборів у Франції. Макрон отримав 23,75% голосів виборців, тоді як за Марін Ле Пен проголосували 21,53%. За консервативного Франсуа Фійона виборці віддали 19,91% голосів, а за Жан-Люка Меленена - 19,64%.