ua en ru

Меркель пов'язує перемогу Макрона з його "сильним курсом щодо сильного ЄС"

Меркель пов'язує перемогу Макрона з його "сильним курсом щодо сильного ЄС" Фото: Ангела Меркель прокоментувала перемогу Макрона у першому турі виборів у Франції

Макрон переміг у першому турі виборів у Франції, другий тур призначено на 7 травня

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що Еммануель Макрон здобув перемогу у першому турі виборів у Франції завдяки "сильному курсу щодо сильного ЄС". Про це повідмоляє DW.

"Добре, що успішним був Еммануель Макрон зі своїм сильним курсом щодо сильного Європейського Союзу та соціально орієнтованої ринкової економіки", - написав від імені глави німецького уряду його речник Штеффен Зайберт у Twitter.

Крім того, міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель висловив надію, що Макрон, "єдиний справді проєвропейський кандидат", стане президентом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що центрист Еммануель Макрон і ультраправий лідер Марін Ле Пен пройшли у другий тур президентських виборів у Франції. Макрон отримав 23,75% голосів виборців, тоді як за Марін Ле Пен проголосували 21,53%. За консервативного Франсуа Фійона виборці віддали 19,91% голосів, а за Жан-Люка Меленена - 19,64%.