ua en ru

Кравцов розповів про перші кроки на посаді в. о. голови "Укрзалізниці"

Кравцов розповів про перші кроки на посаді в. о. голови "Укрзалізниці" Фото: Євген Кравцов (РБК-Україна)

Кравцов має намір зосередитися на операційному управлінні та системних реформах

Тимчасово виконуючий обов'язки голови ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов має намір сконцентруватися на операційному управлінні та системних реформах. Про це Кравцов розповів в інтерв'ю РБК-Украина.

"Я сконцентрую свою увагу на двох моментах. По-перше, на операційному управлінні - зараз потрібно буде максимально ефективно впоратися з сезонним піком навантаження. Моє призначення сталося в розпал сезонного перевезення зерна. Це найскладніший період в роботі компанії протягом будь-якого календарного року", - зазначив Кравцов.

Він також підкреслив, що УЗ готується до зростання навантаження у зв'язку із закінченням курортного сезону та початком навчального року.

"По-друге, я хочу сконцентруватися на системних реформах. Тут є кілька напрямків. Перше - це реформа корпоративного управління. В останні час було багато шуму через перепідпорядкування УЗ", - додав Кравцов.

Крім того, він відзначив необхідність реформи пасажирських перевезень в частині сервісу.

"Нам необхідно провести швидкі зміни, причому в самих базових речах. Необхідно поліпшити стан вагонів, їхнє прибирання, якість постільної білизни. Я буду вимагати дуже швидкого наведення порядку в пасажирських перевезеннях", - розповів в. о. голови "Укрзалізниці".

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян зазначив, що конкурс на посаду глави "Укрзалізниці" можуть провести протягом трьох місяців. Відзначимо, напередодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд повинен якомога швидше оголосити конкурс.