ua en ru

Червоний Хрест поки не готовий прийняти російський "гуманітарний конвой", - ГФС

Міжнародний Комітет Червоного Хреста поки не готовий прийняти російський "гуманітарний конвой".

Міжнародний Комітет Червоного Хреста поки не готовий прийняти російський "гуманітарний конвой". Про це журналістам повідомив заступник голови Державної фіскальної служби України Анатолій Макаренко, передає кореспондент РБК-України.

"Тільки що Червоний Хрест повідомив, що вони ще не готові, у них немає матеріалів на руках. Сам Червоний Хрест виявився не готовий до цієї ситуації. Вони зараз під'їхали, оцінили ситуацію та поїхали й сказали: ми зараз думаємо, що з цим робити", - розповів Макаренко.

Він підкреслив, що тільки після звернення Червоного Хреста митники почнуть огляд вантажівок.

"Міжнародний Червоний Хрест повинен звернутися до Міністерства соціальної політики з відповідним зверненням про визнання вантажу гуманітарною допомогою. Після цього отримавши дозвіл Міністерства соціальної політики представники Міжнародного Червоного Хреста повинні звернутися у відповідні митні органи, які надійдуть необхідні процесуальні дії щодо митного контролю та митного оформлення", - сказав Макаренко.

Він зазначив, що отримувачем гуманітарної допомоги МКЧХ.

"Ми будемо надавати всіляку допомогу Міжнародного Червоного Хреста, щоб у вантажах, які будуть ввозитися на територію України не було зброї. Для цього ми будемо застосовувати технічні засоби митного контролю, пошукових собак, які треновані на пошук зброї, наркотичної сировини, людей. Ми будемо в складних умовах виконувати весь комплекс процедур, який ми звичайно виконуємо на кордоні", - розповів Макаренко.