ua en ru

Краматорський суд відпустив на свободу бойовика ДНР, який з'явився з повинною

Краматорський суд відпустив на свободу бойовика ДНР, який з'явився з повинною Фото: Бойовики на Донбасі

Молодий чоловік працював на терористів з початку травня по кінець червня 2014 року

Краматорський міський суд Донецької області звільнив від кримінальної відповідальності бойовика так званої "Донецької народної республіки" (ДНР), який добровільно здався владі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Повідомляється, що 19-річний житель міста Костянтинівка Донецької області у травні 2014 року, коли зазначений місто тимчасово перебував під контролем бойовиків, вступив до лав терористичної організації ДНР.

За повідомленням прокуратури, молодий чоловік з початку травня по кінець червня 2014 р. працював на терористів. Зокрема, здійснював охорону на блокпосту, розташованому в м. Костянтинівка.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

В ході досудового розслідування правопорушник добровільно повідомив правоохоронцям про відповідну терористичну діяльність, сприяла розкриттю злочинів, вчинених іншими учасниками терористичної організації "ДНР" і звернувся до прокурора із заявою про звільнення його від кримінальної відповідальності за скоєний злочин.

Враховуючи той факт, що чоловік сам здався правоохоронцям і в повному обсязі визнав свою вину у вчиненні інкримінованого правопорушення, постановою Краматорського міського суду Донецької області був звільнений від кримінальної відповідальності за ч. 6 ст. 260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Зазначимо, згідно законодавства України, особи, які добровільно повідомили правоохоронним органам про терористичної діяльності і сприяли розкриттю злочинів, скоєних терористами, звільняються від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, СБУ розпочала програму повернення в Україну розкаяних бойовиків ДНР/ЛНР.