ua en ru

У КПВВ "Гнутове" прикордонники затримали бойовика ДНР

У КПВВ "Гнутове" прикордонники затримали бойовика ДНР Фото: затриманий бойовик ДНР

Затриманий неодноразово здійснював бойові диверсійно-розвідувальні виходи на боці терористів

Співробітники Державної прикордонної служби спільно з представниками Управління Служби безпеки України в Донецькій області затримали в контрольному пункті в'їзду-виїзду "Гнутове" громадянина України, який брав безпосередню участь у бойових діях на Донбасі на боці терористів ДНР. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що правоохоронці затримали цього громадянина на під’їзді до КПВВ "Гнутове". Під час огляду особистих речей у нього було виявлено військовий квиток так званої ДНР та довідку про участь у бойових діях на боці незаконних збройних формувань.

"Також, під час проведення фільтраційних заходів виявлено, що чоловік із 2014 по 2016 роки проходив службу в одному з підрозділів незаконних збройних формувань на неконтрольованій території. Громадянин неодноразово брав участь у бойових діях та здійснював бойові виходи з метою ведення диверсійно-розвідувальної роботи. З його слів, у 2016 році звільнився з лав НЗФ так званої ДНР за власним бажанням", - йдеться в повідомленні.

Наразі особу передано співробітникам СБУ для проведення слідчих дій.

Нагадаємо, раніше в Краматорську колишнього пособника бойовиків засудили до 7 років ув'язнення за крадіжку майже на 250 тисяч гривень.