ua en ru

КПУ виступила проти війни, проголосувавши за ухвалення закону про особливий статус Донбасу, - Симоненко

Фракція КПУ одноголосно підтримала мир і виступила проти війни, підтримавши законопроект "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Про це повідомив лідер КПУ Петро Симоненко.

"16 вересня на закритому засіданні Верховної Ради народні депутати розглядали ряд законопроектів, мета яких - домогтися мирного врегулювання конфлікту на сході країни. Зокрема, 277 народних обранців проголосували за ухвалення законопроекту "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Не голосували за цей закон у повному складі ВО "Свобода" та частина "Батьківщини", - підкреслив він.

Політик зазначив, що це голосування показало, "хто насправді хоче миру в країні, а хто і далі сподівається заробляти на військовому конфлікті, на хаосі, руйнування і торгівлі зброєю".

"За цей закон проголосувало більше половини парламенту. В цілому, голосування ілюструє громадську думку. Адже на сьогоднішній день за досягнення миру на будь-яких умовах виступає більшість українців", - додав лідер КПУ.

Компартія, як нагадав парламентарій, раніше принципово не голосувала ні за один законопроект, який прямо чи опосередковано впливав на продовження військових дій на Донбасі.

"Не підтримували, оскільки це суперечило нашій принциповій позиції про те, що конфлікт потрібно вирішувати шляхом переговорів, тільки в рамках існуючих демократичних норм і цінностей, таких як референдум", - резюмував Симоненко.