ua en ru

КПУ відкрито переходить в опозицію до нової влади, - Симоненко

КПУ є і залишиться єдиною парламентською партією, яка є реальною опозицією до нинішньої влади. Про це заявив лідер КПУ, народний депутат України Петро Симоненко.

За його словами, вже понад 100 днів суспільство має можливість аналізувати дії Кабміну, економічні та кадрові рішення нової влади, законотворчі ініціативи і ті закони, які були прийняті у парламенті партіями провладної більшості.

"Безумовно, Компартія ніколи не мала жодних ілюзій щодо того, чи буде Україна "жити по-новому" в умовах збереження і зміцнення політичної системи, що захищає інтереси капіталу і олігархів. Після перевороту на Майдані прийшла нова влада і скинула маски, її представники встановили пряме управління країною. Про це прямо говорить той факт, що президентом став мільярдер, а цілі регіони країни віддані на відкуп олігархам-губернаторам", - підкреслив парламентарій.

Симоненко також додав, що про це свідчать і підсумки виборів у Київраду, оновлення якої так чекали кияни.

"Депутатський корпус з волі виборців Києва сформували партії, які ніколи про життя простих людей реально дбати не будуть, депутатами стали понад 20 родичів високопоставлених чиновників і нардепів. Ми бачимо, як під егідою "революційної доцільності" в Україні розгортаються рейдерські захоплення підприємств. Сьогодні під гаслами "захисту України від Росії", національні багатства нашої країни роздаються транснаціональним компаніям, саме так вчинила коаліція ВРУ, приймаючи рішення по газотранспортній системі України", - зазначив політик.

"Дії уряду спрямовані на те, щоб повністю і беззастережно виконати вказівки США, ЄС і МВФ. Українська влада з метою збільшення доходів бюджету прийняла і приймає заходи щодо посилення податкового тягаря на економіку. З іншого боку, зменшується видаткова частина бюджету - шляхом відмови від проектів розвитку економіки і за допомогою кардинального скорочення соціальних гарантій та зобов'язань держави. За підрахунками авторитетних економістів, рівень бідності в Україні в 2014 році в результаті реалізації урядових так званих "антикризових заходів" зросте на 100%", - переконаний лідер КПУ.

Симоненко підкреслив, що саме тому всі роки незалежності Компартія виступає категорично проти проведеної владою соціально-економічної та зовнішньої політики країни.

"КПУ діє в опозиції до нинішньої влади, сформованого буржуазного режиму. Ми усвідомлюємо, що на сьогоднішній день КПУ є і буде єдиною парламентською партією, яка є реальною опозицією нинішньої влади олігархів. Ми розуміємо, що нам доведеться пережити ще більший тиск влади, з яким партія вже зіткнулася. Тим не менше, наше гасло залишається незмінним - без боротьби немає перемоги! За соціальні права потрібно боротися", - сказав політик.

При цьому він пояснив, що Компартія пропонує зовсім інший шлях економічного розвитку, що представляє собою ланцюжок взаємозалежних заходів: стимулювання і відродження української промисловості, зміцнення внутрішнього ринку, звільнення від диктату міжнародних лихварів в особі МВФ.