ua en ru

В КПУ спростували заяву СБУ про те, що Симоненко уникає контактів зі слідством

В Комуністичній партії України спростували заяву Служби безпеки України про те, що лідер КПУ Петро Симоненко уникає контактів зі слідством, у зв'язку з чим не була надана можливість вручити його повістку в суд. Про це повідомляє прес-служба КПУ.

Компартія України і її лідер заявляють, що не тільки не уникають контактів зі слідством, а навпаки, зацікавлені в тому, щоб дати свідчення і спростувати поширену недостовірну інформацію.

У КПУ також повідомили, що 1 квітня 2015 р. Симоненко дізнався про те, що СБУ викликає його на допит 2 квітня з засобів масової інформації. Про це він повідомив в інтерв'ю "112 каналу", радіо "Свобода", телеканалу "Гамма". В тому числі його відеозаяву опубліковано на сайті КПУ.

"До 22:00 1 квітня лідер КПУ чекав офіційного запрошення від слідчого на своєму робочому місці, але так і не дочекався", - відзначили в прес-службі партії.

У КПУ повідомили, що сьогодні, 2 квітня, у Симоненка були заплановані зустрічі, тому через свого адвоката він зв'язався зі слідчим СБУ і погодив зустріч на завтра, 3 квітня, в офісі Компартії.

У Компартії заявляють, що інша заява речника СБУ Олени Гитлянскої про те, що затримані вчора в Одесі і сознавшиеся у вчиненні 10 терактів нібито є комуністами також є неправдивою.

"Компартія не причетна до терактів і діє виключно в рамках Конституції України, норм міжнародного права, ратифікованих Україною, та у відповідності з положеннями Всесвітньої Декларації прав людини", - підкреслили в КПУ.