ua en ru

Кожара висловив стурбованість прийняттям Придністров'ям нормативного акту про кордон

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара висловив стурбованість з приводу негативних наслідків для процесу придністровського врегулювання, які спричинені нещодавнім прийняттям придністровською стороною т.зв. нормативного акту про кордон. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

За його словами, одностороннє ухвалення документів суперечить окремим положенням угоди про принципи мирного врегулювання конфлікту в Придністровському регіоні Республіки Молдова від 21 липня 1992 р. та іншим раніше досягнутим домовленостям сторін.

Кожара закликав максимально використовувати механізми постійної наради з політичних питань в рамках переговорного процесу з придністровського врегулювання та інші форми прямого діалогу для відвертого обговорення всіх неврегульованих проблем, у тому числі, у сфері свободи пересування громадян, та утримуватися від дій та кроків, які можуть підривати довіру та негативно впливати на атмосферу у переговорах.

Читайте також: Дестабілізація обстановки в Придністров'ї негативно позначиться на становищі України як глави ОБСЕ, - експерт