ua en ru

Ковтонюк розказав про порушення при підписанні декларацій з лікарями

Ковтонюк розказав про порушення при підписанні декларацій з лікарями Фото: підписання декларації з лікарем (kyivcity.gov.ua)

Одне із основних порушень - відмова підписувати декларацію через місце прописки пацієнта

При підписанні декларацій з лікарями в рамках кампанії "Лікар для кожної сім'ї" трапляються порушення. Про це на брифінгу "Результати перших двох тижнів національної кампанії з вибору лікаря "Лікар для кожної сім'ї" повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк, передає кореспондент РБК-Україна

За його словами, одне із основних порушень - відмова підписувати декларацію через місце прописки пацієнта.

"У нас є алгоритм дій при порушеннях. Можна скаржитись до департаменту охорони здоров'я. Якщо не довіряєте, можна написати в нашу форму, яка є на сайті. Уже багато таких звернень у нас назбиралася, точну цифру зараз не скажу, але раніше було майже 100 таких звернень, і ми вже готові діяти. Серед перших і головних порушень - місце прописки, друге - папір та його нестача", - сказав він.

"Часто пацієнти задають питання про копії паспортів та ідентифікаційних кодів, це додатковий засіб верифікації особистостей. Найбільш неприємне порушення при укладанні декларацій - відмова через місце прописки. Лікарі за інерцією продовжують це робити. Це є грубе порушення наказу МОЗ. Це порушення логіки медичної реформи. Лікарі закладів в такому разі не розуміють, для чого це все робиться. Люди не повинні бути прив'язані до стовпа, де вони живуть. Скоро будуть наслідки такої діяльності. Ми очікуємо, що наслідки стовідсотково будуть", - додав він.

Нагадаємо, раніше сьогодні в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що найбільше декларацій з лікарями підписано у Києві, а саме - 76 тисяч.