ua en ru

З космодрому в Гвіані стартувала ракета Ariane 5 із супутниками зв'язку

З космодрому в Гвіані стартувала ракета Ariane 5 із супутниками зв'язку Фото: Intelsat 37e (Arianespace)

Ракета-носій повинна вивести телекомунікаційні супутники

Важка ракета-носій Європейського космічного агентства Ariane 5 з двома телекомунікаційними супутниками на борту успішно стартувала з космодрому в Куру у Французькій Гвіані. Про це йдеться в повідомленні на сайті Arianespace.

Повідомляється, що ракета Ariane-5 вперше за півтора місяці стартувала з Гвіани після страйку робітників

Як наголошується, Ariane 5 повинна вивести на перехідну геостаціонарну орбіту два телекомунікаційних супутника Intelsat 37e і BSAT-4a. Перший з них належить найбільшій міжнародній організації супутникового зв'язку Intelsat. Апарат, створений корпорацією Boeing, призначений для забезпечення високоякісної супутникового зв'язку в Європі, Північній і Латинській Америці, Африці.

Другий телекомунікаційний супутник - BSAT-4a - належить японському оператора зв'язку B-SAT. Він призначений для передачі сигналу прямого телевізійного мовлення на весь Японський архіпелаг. Апарат розроблений і проведений каліфорнійською компанією SSL.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Каліфорнії з бази Військово-повітряних сил Сполучених Штатів Америки Ванденберг була запущена ракета-носій Atlas V з супутником NROL-42 Національного управління військово-космічної розвідки (НУВКР).