ua en ru

У США запустили ракету Atlas V із супутником-розвідником

У США запустили ракету Atlas V із супутником-розвідником Фото: запуск космічної ракети (facebook.com/ulalaunch)

Супутник призначений для своєчасного виявлення "потенційних загроз" національним інтересам

У Каліфорнії з бази Військово-повітряних сил Сполучених Штатів Америки Ванденберг була запущена ракета-носій Atlas V із супутником NROL-42 Національного управління військово-космічної розвідки (НУВКР). Про це повідомляє компанія United Launch Alliance (ULA) - основний постачальник ракетних технологій для Пентагону - у своєму Facebook.

Зазначено, що спочатку запуск був запланований на 22 вересня, але був відкладений практично в останню хвилину через необхідність замінити батарею на розгінний блок носія.

LIFTOFF of the United Launch Alliance #AtlasV carrying #NROL42 @NatReconOfc @USAirForce @AFSpace @AF_SMC 30th Space Wing

Опубліковано United Launch Alliance 23 вересня 2017 р.

Відеозапис запуску очевидці опублікували в Twitter.

Як пояснили в НУВКР, супутник призначений для своєчасного виявлення "потенційних загроз" національним інтересам Сполучених Штатів. Повідомляється, що на борту апарату може бути прилад HEO-4, оснащений інфрачервоними сенсорами, що дозволяють вести спостереження за певними об'єктами на Землі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що SpaceX уперше запустила секретний корабель Boeing X-37 (X-37B Orbital Test Vehicle або OTV) в інтересах ВПС США.