ua en ru

Корупція та неефективне управління зупиняють близько 200 держпідприємств в рік, - МЕРТ

Корупція та неефективне управління зупиняють близько 200 держпідприємств в рік, - МЕРТ Фото: Максим Нефьодов (twitter.com_MINECONOM)

Таких підприємств тільки у підпорядкуванні КМУ налічується понад 3 тис.

В Україні близько двохсот державних підприємств в рік припиняють свою діяльність із-за корупції, неефективного управління та недостатнього інвестування. Про це сьогодні під час брифінгу оновленого комітету з призначенням керівників особливо важливих для економіки підприємств повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тренд такий, що приблизно 200 державних підприємств в рік припиняють свою роботу. В першу чергу-через корупцію, через неефективне управління, через недоінвестування і т. д.", - сказав він.

Заступник міністра також розповів, що в результаті проведених підрахунків, кількість таких підприємств, підпорядкованих Кабінетові міністрів, склало більш 3 тисяч.

"Останній підрахунок, який ми робили під час операції, є 3 444 підприємства, тільки під Кабінетом міністрів - це не рахуючи підприємств Національної академії наук, Державного управління справами, Верховної Ради України та ін.", - сказав Нефьодов.

Нагадаємо, у березні Кабінет міністрів врегулював процес конкурсного відбору керівників особливо важливих для економіки підприємств.

Механізм стосується відбору керівників особливо важливих для економіки підприємств, а саме: підприємств, вартість активів яких перевищує 2 млрд гривень, або річний розмір чистого доходу яких перевищує 1,5 млрд гривень.