ua en ru

З корупцією у МІУ боротимуться два відділи

З корупцією у МІУ боротимуться два відділи Фото: в Мінінфраструктури створять відділи із запобігання корупції
Автор: РБК-Украина

У міністерстві буде створено відділ проведення перевірок і сектор фінансового моніторингу

У Міністерстві інфраструктури України буде створено два відділи із запобігання корупції, в яких працюватимуть 14 осіб. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк в ефірі "Громадського".

"Це буде два відділи запобігання корупції. Відділ проведення перевірок і сектор фінансового моніторингу", - розповів заступник міністра.


Він повідомив, що люди, які працюватимуть у цих відділах, пройдуть додаткові курси підвищення кваліфікації і що нові співробітники мають бути не з міністерства.

"Вони мають бути незаангажовані, які не мають особистих стосунків ні з ким у міністерстві, які знають, що і як робити", - зазначив Лавренюк.

Крім того, він розповів, що на цей момент міністерство налагодило співпрацю з правоохоронними органами, зокрема з Антикорупційним бюро та СБУ.

Нагадаємо, наприкінці липня співробітники Служби безпеки України та Національної поліції провели обшуки в приміщеннях Державіаслужби і Адміністрації морських портів України у справах про розкрадання державних коштів і зловживанні владою.