ua en ru

Правоохоронці проводять обшуки в Державіаслужбі та Адміністрації морпортів

Правоохоронці проводять обшуки в Державіаслужбі та Адміністрації морпортів Фото: ведуться обшуки в Державіаслужбі та АМПУ

Відкрито 2 кримінальні справи щодо розкрадання державних коштів та зловживання владою

Співробітники служби безпеки України та Національної поліції проводять обшуки в приміщеннях Державіаслужби, а також Адміністрації морських портів України (АМПУ). Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Антикорупційні підрозділи Мініфраструктури та уповноважені підрозділи ДП АМПУ, де нещодавно відбулася реорганізація, об'єднали свої зусилля на 2 місяці для боротьби з корупцією.


Співробітники головного правління захисту економіки СБУ проводять обшуки в Державіаслужбі за фактом сприяння окремих службових осіб "Борисполя" зі службовими особами Державіаслужби.

Як йдеться у повідомленні, вони здійснили "розтрату бюджетних коштів, виділених на закупівлю обладнання у сумі 4,3 млн грн, які в подальшому, в порушення Розпорядження КМУ № 829-р від 11.09.2014, перерахували підприємству, підконтрольному резиденту РФ, з подальшим виведенням коштів за межі України".

У свою чергу, працівники Департаменту захисту економіки Нацполиции проводять обшук в приміщеннях АМПУ для документування злочинної схеми по розкраданню коштів Адміністрації портів.

"Ці посадові особи, шляхом зловживання службовим становищем, використовуючи підконтрольні їм підприємства, під час проведення занурень на дно в морських портах, присвоїли багатомільйонні кошти державного підприємства", - зазначив Лавренюк.

"За даними фактами порушено кримінальні провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах) і ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки)", - додав заступник міністра інфраструктури .

Правоохоронці проводять обшуки в Державіаслужбі та Адміністрації морпортів

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрзализныця" представила Мінінфраструктури план реформування.