ua en ru

Корпорація "Богдан" заявляє, що може зупинити роботу через тиск на бізнес

Корпорація "Богдан", один з провідних операторів автомобільного ринку і виробників автотранспортних засобів, не виключає можливості припинення діяльності вхідних в неї компаній у зв'язку з численними перевірками контролюючих та фіскальних органів і тиском на бізнес

Корпорація "Богдан", один з провідних операторів автомобільного ринку і виробників автотранспортних засобів, не виключає можливості припинення діяльності вхідних в неї компаній у зв'язку з численними перевірками контролюючих та фіскальних органів і тиском на бізнес. Про йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Згідно з повідомленням, територіальними органами Міністерства доходів і зборів України за липень-листопад 2013 року на підприємствах автомобільної виробничої і збутової мережі корпорації було проведено 13 позапланових і 3 планові перевірки.
"В ході перевірок здійснюються... "шаблонні" донарахування, відкриваються кримінальні провадження. На сьогодні маємо численні судові спори, морально дестабілізований персонал, негативний імідж серед клієнтів і ділових партнерів, зменшення обсягів продажів, які в нинішніх складних економічних умовах і так менше, ніж у попередні роки", - наголошується у зверненні.

Згідно з повідомленням, незважаючи на оскарження в судовому порядку податкових повідомлень-рішень, співробітниками податкових органів свідомо ігноруються факти і обставини, що свідчать про законність діяльності підприємств належать до корпорації.

Згідно з наведеними даними, бюджетів і соціальних фондів за минулий рік у порівнянні з 2012-м недоотримали від виробничих підприємств корпорації "Богдан" понад 73 млн грн, а від збутової сервісній мережі - понад 43,6 млн грн.

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року з метою реалізації масштабних інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. Корпорація єдина в Україні в рамках виконання інвестиційної програми побудувала автомобільні заводи в Черкасах потужністю 120-150 тис. легкових автомобілів і Луцьку потужністю 6 тис. автобусів і тролейбусів на рік.