ua en ru

Корпорація AGCO планує придбати GSI Holdings за 940 млн дол

Виробник сільськогосподарської техніки - корпорація AGCO заявила про свій намір придбати виробника елеваторів і систем виробництва протеїну GSI Holdings. Вартість операції складе 940 млн дол., йдеться в повідомленні корпорації. GSI істотно підвищить продажу і рентабельність AGCO у Північноамериканському регіоні. Як очікується, угода спричинить негайне зростання доходів і збільшення грошових потоків. Очікується, що угода буде завершена до кінця 2011 р.
В даний час GSI належить розташованій в Нью-Йорку групі Centerbridge Partners. Базуючись в Ессампшені, штат Іллінойс, GSI здійснює продажі своєї продукції по всьому світу через мережу з більш ніж 500 незалежних дилерів і володіє річним доходом понад 700 млн дол.
AGCO отримала виділену лінію для фінансування операції і рефінансування вже наявних кредитних ліній в банку Rabobank. В угоді з боку AGCO беруть участь: банк Morgan Stanley - в якості фінансового радника, компанія Troutman Sanders - у ролі юридичного консультанта. З боку GSI як фінансових радників виступають Goldman, Sachs & Co. і CIBC World Markets Inc., юридичними консультантами є Simpson Thacher & Bartlett LLP.
Корпорація AGCO, заснована в 1990 р., - один зі світових лідерів у розробці, виробництві, маркетингу та розповсюдженні сільськогосподарської техніки в більш ніж 140 країнах світу. Виробничі потужності компанії розташовані в Північній і Південній Америці, Європі. Штаб-квартира компанії AGCO розташована в Дулуті (штат Джорджія, США). Чисті продажі компанії AGCO в 2010 р. склали 6,9 млрд дол.