ua en ru

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 7 квітня

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 7 квітня Іллюстративне фото (РБК-Україна)

Найбільша кількість випадків зараження коронавірусом зафіксована в Києві, Чернівецькій та Тернопільській областях

Кількість нових випадків зараження коронавірусом в Україні знову зростає.. За минулу добу повідомили про виявлення 143 нових інфікованих COVID-19. Втім, станом на 7 квітня в країні 1462 заражених, з них 45 летальних, 28 пацієнтів одужало. Детальніше про географію поширення коронавірусу, а також статистика МОЗ - у матеріалі РБК-Україна.

У Полтавській області 4 нових випадки COVID-19

Число підтверджених випадків в Полтавській області сьогодні збільшилося до 16 осіб. Всі хворі проживають в місті Кременчук (в районах Раківка, Молодіжний, Гвардійська). Серед інфікованих один чоловік і три жінки у віці від 28 до 76 років.

У Вінницькій області дитина з COVID-19 у важкому стані

Дворічна дитина з Могилів-Подільського знаходиться у важкому стані, підключена до апарату штучної вентиляції легенів. Всього в регіоні коронавірусом захворіло вже 77 осіб, з них 7 дітей.

12 нових випадків коронавіруса в Дніпропетровській області

За сьогоднішній день кількість інфікованих в регіоні збільшилася до 26 осіб. Тести на коронавірус підтвердилися у жителів Дніпра, Первомайська та Синельниківського району. При цьому, четверо пацієнтів, що раніше захворіли в Дніпропетровській області, вже одужали.

Новий випадок COVID-19 підтвердився в Броварах

Коронавірус виявили у чоловіка 1960 року народження. Хворий проживає в приватному секторі міста Бровари Київської області. Його стан задовільний. Лікування проходить вдома в умовах самоізоляції. Контактне коло осіб інфікованого зараз встановлюється.

У Вінницькій області зросла кількість хворих

На 7 квітня коронавірус виявлений у 81 жителя Вінницької області, в т.ч. у 7 дітей. Найбільше число інфікованих виявлено в Вінниці (55), в Гасінському р-ні захворіло 9 осіб, у Вінницькому і Хмельницькому р-нах - по 3 випадки, Жмеринський, Крижопільський, Ямпільський р-ни - по 2. У Ладижині, Липовецькому, Тростянецькому, Тиврівському, Чернівецькому районах - по 1 випадку.

16 пацієнтів одужали на Буковині

Чернівецька область є одним з лідируючих регіонів за темпами захворюваності в країні (247 випадків). Однак сьогодні стало відомо, що від коронавіруса на Буковині вилікувалося вже 16 осіб, з них троє - діти.

У Сумах від коронавіруса одужала жінка

Перша пацієнтка, у якої першої діагностували коронавірус в Сумській області, вилікувалася від інфекції. Повторний тест на COVID-19 показав у жінки негативний результат. Її можуть виписати додому вже сьогодні або протягом декількох днів.

У Тернополі з лікарні виписали 4-х дітей

Четверо дітей і двоє їхніх батьків закінчили лікування від коронавіруса в лікарні Тернополя. Надалі вони ще будуть знаходитися в режимі самоізоляції вдома. Всього в Тернопільській області з початку епідемії зафіксовано 168 випадків інфікування, 3 з них виявилися летальними.

У Києві виявлено 12 нових випадків COVID-19

За минулу добу кількість хворих у столиці збільшилася до 279 осіб. Коронавірус виявили у 3 жінок від 34 до 41 року і 2 дівчаток 3-х років. Також заразилося п'ятеро чоловіків від 31 до 67 років, двоє хлопчиків - 6 і 15 років. Більшість з них не виїжджали за кордон, тобто були інфіковані всередині країни.

Перша смерть від коронавіруса в ЗСУ

7 квітня стало відомо про смерть жінки, яка працювала у військовій частині в Івано-Франківській області. Вона захворіла 20 березня, після погіршення самопочуття була госпіталізована через тиждень. Однак тест на короанавірус їй зробили тільки в день смерті 6 квітня.

Летальний випадок в столиці

Сьогодні в Олександрівській лікарні помер пацієнт з підтвердженим діагнозом COVID-19. Пацієнт перебував у важкому стані протягом декількох тижнів і був підключений до апарату ШВЛ і ЕКМО.

На даний момент в стлічном медзакладі перебувають 65 осіб, у 40 з них підтверджено коронавірус, 20 осіб чекають результатів аналізів, 4 - в реанімаційних відділеннях, ще один пацієнт у важкому стані на ЕКМО.

Більше 1,4 тис. українців хворіють коронавірусом

На ранок 7 квітня в Україні офіційно підтверджено 143 нових випадки інфікування, загальне число заражених досягло тисячі чотиреста шістьдесят дві.

За минулу добу від коронавіруса померло 7 осіб. Таким чином, загальне число летальних випадків досягло 45.

Найбільше хворих зафіксовано в Києві і на заході України. Дані про поширення та смертність від COVID-19 по регіонах:

  • Київ - 253 випадки (4 летальних);
  • Чернівецька область - 247 випадків (6 летальних);
  • Тернопільська область - 168 випадків (3 летальних);
  • Івано-Франківська область - 160 випадків (9 летальних);
  • Київська область - 97 випадків (5 летальних);
  • Вінницька область - 77 випадків;
  • Черкаська область - 62 випадки (1 летальний);
  • Кіровоградська область - 53 випадки (1 летальний);
  • Сумська область - 51 випадок (2 летальних);
  • Запорізька область - 41 випадок;
  • Рівненська область - 40 випадків (5 летальних);
  • Закарпатська область - 38 випадків (2 летальних);
  • Волинська область - 34 випадків (2 летальних);
  • Одеська область - 30 випадків;
  • Львівська область - 29 випадків;
  • Дніпропетровська область - 15 випадків;
  • Херсонська область - 13 випадків (1 летальний);
  • Полтавська область - 12 випадків;
  • Житомирська область - 11 випадків (2 летальних);
  • Донецька область - 10 випадків (1 летальний);
  • Хмельницька область - 10 випадків;
  • Чернігівська область - 7 випадків (1 летальний).
  • Луганська область - 3 випадки;
  • Харківська область - 1 випадок.

Жодного випадку захворювання COVID-19 не виявлено тільки в Миколаївській області.

Статистика по областях на 7 квітня

Київ - 267 інфікованих (3 летальних). Перший випадок коронавірусу у столиці був зафіксований 16 березня. Київська влада повідомляє, що за останню добу заразились 23 людини. Зокрема, 6 квітня у Києві помер працівник київського підприємства, що входить в концерн "Укроборонпром", у якого раніше виявили COVID-19.

Чернівецька область - 220 інфікованих (5 летальних). Саме тут 3 березня було отримано перше підтвердження COVID-19 не тільки в регіоні, але і в Україні. В області до 10 людей у важкому стані, вони підключені до апарату штучної вентиляції легень та перебувать на кисневій дотації.

Тернопільська область - 168 інфікованих (3 летальних). Про перший випадок COVID-19 у цьому регіоні було повідомлено 20 березня. Також в Тернопільській області заразилися COVID-19 44 медика. 6 квітня повідомлялось про ще одну смерть через коронавірус.

Івано-Франківська область - 105 інфікованих (7 летальних). Перше зараження COVID-19 зафіксовано 19 березня. За 6 квітня помер сьомий паціент у цій області, жінці було 72 роки, вона мала супутнє ускладнення.

Київська область - 91 інфікований (5 летальних). Вперше у цій області заразились 17 березня. В регіоні 5 дітей інфіковані коронавірусом. Найбільше число хворих спостерігається в Обухівському, Києво-Святошинському районах. 5 людей померли.

Вінницька область - 75 інфікованих. Перший випадок інфікування підтверджений 25 березня. За повідомленням ОДА, заразились 4 дитини. Найбільша кількість інфікованих зареєстровано у Вінниці.

Черкаська область - 62 інфікованих (1 летальний). Перший випадок хвороби підтверджено 22 березня. В Умані діагностували COVID-2019 у жінки (48 років) та двох дітей (донька -18 років та син -16 років) померлого від коронавірусу хасида.

Сумська область - 51 інфікований (2 летальних). Перший випадок коронавіруса на у регіоні був виявлений 25 березня. У Сумській області 60% хворих на COVID-19 - жінки.

Запорізька область - 41 інфікований. Про перші випадки коронавірусу в області повідомили 25 березня. У місті Мелітополь Запорізької області на коронавірусну інфекцію захворіла депутатка міської ради Ірина Славова. Зараз вона перебуває на домашньому лікуванні.

Рівненська область - 40 інфікованих (5 летальних). Одразу 9 випадків зараження вперше були виявлені 27 березня у жителів Сарненського району, який вважається осередком коронавіруса в регіоні. Про 40-ий випадок повідомили 6 квітня, вірус зафіксували у чоловіка з Рівного, який контактував з попередньо виявленими хворими.

Кіровоградська область - 41 інфікований (1 летальний). Перший офіційно підтверджений випадок зараження зафіксовано 29 березня. Найбільше заражених у Кропивницькому районі. 6 квітня повідомили про першу смерть в області через коронавірус.

Закарпатська область - 35 інфікованих (1 летальний). Перший випадок зараження коронавірусом підтверджений 26 березня у 69-річної мешканки Мукачева. У Закарпатській області одужала паціентка з дігнозом коронавірус, але одна людина від COVID-19 померла. Двоє хворих з встановленим діагнозом гострої респіраторної хвороби COVID-19 знаходяться у тяжкому стані.

Одеська область - 30 інфікованих. Перше підтвердження COVID-19 у регіоні отримано 24 березня. 6 квітня вірус виявили у трьох одеситів: жінки 1985 р. н. і чоловіків 1941 р. і 1959 р. н.

Волинська область - 24 інфікованих (2 летальних). Перший випадок зараження коронавірусом в області зафіксовано 25 березня. Зокрема, коронавірусом заразився директор міської лікарні та два медика.

Львівська область - 27 інфікованих. Перший випадок зараження в регіоні був підтверджений 20 березня. За повідомленням місцевої ОДА, у Львові двоє хворих з COVID-19 підключили до апаратів штучної вентиляції легень. Ще 5 людей в реанімації.

Дніпропетровська область - 14 інфікованих. Перше підтвердження коронавірусу тут було отримано 19 березня. Нових випадків зараження немає.

Житомирська область - 11 інфікованих (2 летальних). Вперше підтвердження інфікування тут отримано 12 березня. Новий випадків коронавірусу за добу не зафіксовано.

Хмельницька область - 10 інфікованих. Перший випадок появи коронавіруса зафіксовано 27 березня і нових випадків зараження немає.

Херсонська область - 10 інфікованих (1 летальний). У Херсонській області про нові випадки зараження не повідомлялось.Перше інфікування було виявлено 25 березня у жінки, яка вже одужала.

Полтавська область - 11 інфікованих. Перший випадок коронавіруса в області був підтверджений 27 березня. За повідомленням ОДА, з'явились два нових випадки зараження коронавірусом.

Донецька область - 9 інфікованих (1 летальний). Про коронавірус у цій області повідомили 18 березня. За добу - 1 новий випадок зараження. Також 6 квітня зафіксована перша смерть через коронавірус.

Чернігівська область - 7 інфікованих (1 летальний). Перше інфікування тут відбулося 26 березня. У поліції області повідомили, що 5 квітня помер заражений коронавірусом, який напередодні намагався втекти з лікарні.

Луганська область - 3 інфікованих. Кількість інфікованих у регіоні на сьогоднішній день залишається незмінною. Перший випадок COVID-19 був підтверджений 25 березня.

Харківська область - 1 інфікований. Перший випадок коронавіруса тут зафіксовано 28 березня. З того часу новий випадок зараження в області немає.

Миколаївська область - інфікованих немає. У цій області, станом на 6 квітня, не зафіксовано жодного випадку зараження COVID-19.