ua en ru

У королівстві Тонга стався землетрус магнітудою 6,1

У королівстві Тонга стався землетрус магнітудою 6,1 Фото: землетрус (vycherpno.ck.ua)

Інформації про постраждалих або загиблих поки немає

У понеділок, 17 липня, в королівстві Тонга, відбулося підводний землетрус з магнітудою 6,1. Про це повідомляє Геологічна служба США, передає Reuters.

Відзначається, що землетрус стався на глибині 97 км (60 миль) і був розташований в 180 км (112 миль) на південний захід від Нейт в Тонга.

Також, повідомляє агентство, не було видано попередження про цунамі, як і не було екстрених повідомлень про збитки або жертв землетрусу.

Як повідомлялося раніше, в Японському морі на схід від узбережжя Північної Кореї (КНДР) стався землетрус магнітудою 5,9.

Згідно з повідомленням Геологічної служби США (USGS), епіцентр землетрусу знаходився в 176 км від населеного пункту Хомюл-ли в Північній Кореї.

За інформацією Reuters, в Пентагоні вже заявили, що землетрус з епіцентром в Японському морі не був наслідком ядерних випробувань в КНДР. За словами прес-секретаря оборонного відомства Джеймі Дейвіса, подібні припущення спростовуються тим, на якій глибині і на якій відстані від узбережжя КНДР були підземні поштовхи.

Нагадаємо, в Чорному морі біля берегів російської Анапи стався землетрус.