ua en ru

Корейська компанія Posco не купуватиме "Запоріжсталь", - джерело.

Південнокорейська компанія Posco, третій за величиною виробник сталі в Азії, заявила, що не купуватиме меткомбінат "Запоріжсталь". Про це повідомило сьогодні джерело, близьке до фондового ринку.

Компанія вважає за проблематичне вкладення багатомільярдних інвестиції в модернізацію підприємства в умовах нестабільної кон'юнктури світового ринку металу. Проте, Posco зацікавлена в покупці привабливіших українських металургійних активів.

Як повідомлялося, восени 2010 р. російське ВАТ "Сєверсталь", південнокорейська Posco і ArcelorМittal провели due diligence (аналіз фінансово-економічного стану) ВАТ "Запоріжсталь". За даними українських аналітиків, орієнтовна вартість підприємства могла б скласти близько 1,5-1,7 млрд дол. У той же час новому власникові довилося б в самий найближчий час інвестувати в капітальне оновлення "Запоріжсталі" більше 2,5 млрд дол.

Це обставина, підкріплена відсутністю у меткомбіна та стабільних джерел постачання залізорудної сировини, істотно знижує привабливість "Запоріжсталі" в очах потенційного покупця, вважають експерти. На їх думку, власники українського підприємства ось вже багато років не можуть вирішити питання екологічного характеру, унаслідок чого на "Запоріжсталь" регулярно накладаються значні штрафи.