ua en ru

Корчак спростувала звинувачення у блокуванні початку перевірок е-декларацій

Корчак спростувала звинувачення у блокуванні початку перевірок е-декларацій Фото: глава НАЗК Корчак Наталія

У представлених членом НАЗК Русланом Радецким "з голосу" проектах рішень відсутнє візування юристів

Голова Нацагентства з питань запобігання корупції Корчак Наталія спростувала звинувачення члена НАЗК Руслана Радецького про перешкоджання перевірці електронних декларацій. Про це Корчак написала на своїй сторінці в Facebook.

"Ось порядок денний сьогоднішнього засідання. І якщо хтось знайде в ній питання щодо проведення перевірки декларацій, за якими я нібито "блокую" роботу департаменту фінконтролю, той очевидно має третє око", - написала Корчак.

За її словами, представлених Радецким "з голосу" проекти рішень відсутнє візування юристів.

"Включення ж до сьогоднішнього порядку денного "недовизованого" пакета документів суперечить Регламенту НАПК (пункт 7.12 - проекти рішень Національного агентства підлягають юридичній експертизі, яку здійснює відділ правового забезпечення). Радецький акцентує увагу на рішенні, яким пропонується проведення перевірки до 4-х чоловік! У той же час, благородно замовчує про інший проект рішення, яким в проведенні повної перевірки пропонується відмовити 31 посадовій особі", - пояснила глава НАПК.

Вісь порядок денний сьогоднішнього засідання. І якщо хтось знайде в ньому питання стосовно проведення перевірки деклараці...

Опубліковано Корчак Наталією 11 травня 2017 р.

Вона також назвала "підсовування списків з голосу" не тільки "порушенням затвердженого порядку та маніпуляцією", а також "прихованою спробою "захистити" окремих посадових осіб від повної перевірки декларацій".

"Підготовка проектів рішень вчасно і за всім вимогам Регламенту - прямий обов'язок членів НАПК, які за цей Регламент голосували і які координують відповідні напрямки роботи. Дотримання положень нормативно-правових актів - це і є питання компетентності та відповідальності членів НАПК. А сумлінність виконання роботи по кожному напрямку - показник діяльності Нацагентства в цілому", - підсумувала Корчак.

Нагадаємо, в НАПК заявили, що Корчак вже втретє заблокувала початок перевірки е-декларацій.