ua en ru

Корбан повернувся в Україну

Корбан повернувся в Україну Фото: Геннадій Корбан (ukrop.com.ua)

Про повернення Корбана в Україну повідомив Філатов

Екс-глави партії "УКРОП" Геннадій Корбан повернувся в Україну. Про це Facebook повідомив мер Дніпра Борис Філатов.

"Він повернувся. Мій найкращий друг", - написав Філатов.

Нагадаємо, в серпні 2016 року Печерський районний суд Києва відмовився продовжити запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання Геннадію Корбану, якого підозрюють у створенні злочинного угруповання, і відпустив його на лікування в Ізраїль.

Зазначимо, в кінці жовтня 2015 року Служба безпеки України затримала Корбана. Йому інкримінували створення злочинного угруповання і викрадення.

Як повідомляв прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко, організоване злочинне угруповання, в створенні якого підозрюється лідер УКРОПу Геннадій Корбан, фінансувалося паралельно з окремими політичними проектами. За його словами, важко визначити, які кошти направлялися для злочинного угруповання, а які на політичні проекти. Також він зазначав, що фінансування ОЗУ і політичних проектів здійснювалося з одних джерел. Він також зазначив, що ОЗУ Корбана фінансувало "підтримку кримінальних справ".

"Значні суми коштів Геннадій Корбан і його оточення витрачали на так звану "підтримку кримінальних справ". Багато що вилучено. Причому на цих папірцях, будемо так говорити, є ще відомості з прізвищами - на що, куди, кому і яка дата", - повідомляв Куценко.