ua en ru

Корбан: Порошенко зірвав обмін Савченко

Корбан: Порошенко зірвав обмін Савченко Фото: лідер УКРОПу Геннадій Корбан

Корбан уточнив, що він домовлявся про обмін Савченко з Безлером

Президент України Петро Порошенко не дав згоду на обмін Надії Савченко, коли вона ще була в Луганській області. Про це повідомив затриманий лідер УКРОПу Геннадій Корбан під час розгляду справи у Печерському районному суді р. Києва про обрання йому запобіжного заходу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми в принципі домовилися поміняти Надію Савченко на якусь там Наталію Іванову, яку захопили в Донецькій області. Тоді Петро Олексійович став президентом країни. Він тоді ще не зовсім розумів, як це взагалі відбувається. Все було домовлено. У якийсь момент сказали: ні, треба щоб президент дав "добро". Я тоді взяв сестру Надії Савченко - Віру Савченко... ми її можемо запитати, і вона це може підтвердити... взяв за руку і повів в Адміністрацію Президента. Ну, Президент не прийняв, прийняв Борис Ложкін. Ми домовилися. Я розповів за якою процедурою ми це робили, коли був Турчинов. Вони послухали і сказали, що принцип так, вони згодні, але є нюанси, треба подумати.

В результаті цей обмін не відбувся, тому що Порошенко не дав добро на цей обмін", - повідомив він.

Корбан уточнив, що він договаривился про обмін з Безлером, коли Надія Савченко була в Луганській області.

"Вона була ще в Луганській області. Я зв'язався з Безлером. Він сказав: не питання, можемо поміняти - я її заберу звідти, мені потрібна якась Наталія Іванова, яка тут... вона в Києві сиділа", - заявив Корбан.

Нагадаємо, 31 жовтня СБУ та ГПУ у Дніпропетровську в рамках спецоперації затримали лідера партії УКРОП Геннадія Корбана.

Корбану пред'явили підозри за чотирма статтями: ст. 255 - створення злочинної організації, ч. 5 ст. 191 - привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах; ч. 3 ст. 349 - викрадення людей, ч. 2 ст. 289 - незаконне заволодіння автомобільним транспортом.

Печеський суд Києва розпочав засідання вранці 5 листопада, і засідав до самого ранку 6 листопада. Сторона звинувачення просила суд відправити Корбана під варту без можливості внести заставу, проте суд зупинився на варіанті захисту - домашній арешт.