ua en ru

Копач закликала Дуду скликати польський Радбез з-за ситуації на Донбасі

Копач закликала Дуду скликати польський Радбез з-за ситуації на Донбасі Фото: Ева Копач

При цьому польський уряд невдоволено висловлюванням Дуди по Україні

Прем'єр-міністр Польщі Єва Копач закликає Президента країни Анджея Дуду скликати засідання Ради національної безпеки із-за ситуації на Донбасі. Про це вона заявила сьогодні журналістам у Варшаві, передає "Польське Радіо".

Копач нагадала, що на засіданнях Ради національної безпеки влада Польщі обговорювали тему безпеки держави, а також стабілізації ситуації на Донбасі. Отже, глава уряду попросила Дуду зрештою скликати засідання Радбезу.

На думку польського прем'єра, погіршення ситуації в Україні може становити загрозу для безпеки Польщі. Вона заявила, що на сході України ситуація залишається складною, стан загрози вторгнення з боку Росії наростає.

При цьому Копач заявила, що висловлювання президента Дуди на тему розширення формату розмов по Україні свідчить про те, що президент дистанціювався від уряду і не хоче з ним розмовляти.

Нагадаємо, Анджей Дуда запропонував Президенту України Петру Порошенку нову формулу мирних переговорів щодо ситуації на Донбасі. Він запропонував, щоб у мирних переговорах брали участь найсильніші держави Європи, а також сусіди України, в тому числі Польща. Пізніше Дуда запропонував залучити до переговорів США.

Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина вже назвав висловлювання Дуди про зміну формату переговорів з Донбасу недоречними.