ua en ru

До Координаційної ради опозиції Білорусі увійшли понад 5 тисяч осіб

До Координаційної ради опозиції Білорусі увійшли понад 5 тисяч осіб Фото: Координаційна рада опозиції Білорусі (rada vision)
Автор: Инна Собора

У розширений склад Координаційної ради (КС) білоруської опозиції увійшли понад 5 тисяч осіб. Всі вони хочуть відстояти право білорусів на чесні вибори.

Про це повідомили в прес-службі КС.

У Раді знову озвучили свої вимоги: припинити насильство, звільнити політичних в'язнів і провести нові чесні вибори.

"Координаційна Рада - це теж, перш за все, люди: різних професій, але з єдиним бажанням відстояти право білорусів на чесні вибори і громадянські свободи. Зараз в розширеному складі Ради понад 5 тисяч осіб", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, єдиний залишається на волі і в Білорусі член президії Координаційної ради білоруської опозиції - лауреат Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич.

Нагадаємо, в Державному прикордонному комітеті Білорусі повідомили, що білоруські опозиціонери Марія Колесникова, Антон Родненков і Іван Кравцов перетнули кордон з Україною. Пізніше стало відомо, що Родненков і Кравцов таки перетнули український кордон, в той час як Колесникову затримали на території Білорусі.

Крім того, член президії координаційної ради опозиції Білорусі Максим Знак став підозрюваним у справі про спробу захоплення влади в країні.