ua en ru

Концесія державних вугільних шахт дозволить швидко і на довгий термін залучити інвестиції у вуглепром, - нардеп

За рахунок передачі державних вугільних шахт у концесію можна швидко і на довгий термін залучити інвестиції в перспективні вугледобувні підприємства, які найбільш гостро потребують розвитку. Таку думку висловив член комітету Верховної Ради з питань ПЕК, ядерної політики та безпеки Павло Корж (Партія регіонів), повідомляє його прес-служба.
«Переваги концесії в тому, що шахти одержують довгострокові інвестиції в розвиток виробництва, інвестор отримує вугілля і надійного постачальника вугільної продукції, держава отримує концесійні платежі, а також зберігає за собою право власності на вугільні підприємства, які потім зможе приватизувати за вигіднішою ціною», - зазначив депутат.
За його словами, у власності держави залишаться всі поліпшення, зроблені інвестором. «Регіон отримує зростання зайнятості праці, соціальну стабільність і збільшення податкових надходжень до місцевого бюджету. Співробітники отримають стабільну заробітну плату і підвищення безпеки праці», - сказав Корж.
Нагадаємо, 3 серпня у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості відбулися засідання комісій з проведення концесійних конкурсів для цілісних майнових комплексів державних підприємств «Ровенькиантрацит» і «Свердловантрацит».
До складу кожної комісії увійшли по 19 чоловік: представники департаментів галузевого міністерства, Мінфіну і Мінекономрозвитку, Держкомзему та Держгірпромнагляду, Фонду держмайна, а також народні депутати, представники Луганської облдержадміністрації, керівництва ДП «Свердловантрацит» і «Ровенькиантрацит», мери Свердловська та Ровеньків, представники профспілок.