ua en ru

Концерну Siemens дозволено поставляти потяги для обслуговування Євротунелю

Німецький концерн Siemens зможе поставляти свої потяги для обслуговування тунелю під протокою Ла-Манш. Верховний суд Великобританії в п'ятницю, 29 жовтня, відхилив вимогу французької компанії Alstom, ща прагнула скасування дозволу Siemens на постачання поїздів для Eurostar - оператора пасажирських перевезень Євротунелем, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство DAPD.

Агентство наголошує, що Alstom зазнав відчутної поразки на внутрішньому ринку своєї країни, оскільки Eurostar на 55% належить французькій залізничній компанії SNCF.

Німецький Siemens залишається єдиним конкурентом Alstom у постачанні швидкісних потягів для Євротунеляю, тому французька компанія не погодилася з підсумками відповідного тендеру. Суму контракту на постачання потягів для тунелю під Ла-Маншем оцінюють на майже 600 мільйонів євро.

Після того як Eurostar ухвалив рішення на користь німецького концерну, керівництво Alstom вирішило звернутися зі скаргою до Верховного суду Великобританії, щоб скасувати підсумки тендеру. Представники французької компанії стверджували, зокрема, що конкурс було проведено недостатньо прозоро і що поїзди Siemens не відповідають вимогам безпеки для проїзду під Ла-Маншем.