ua en ru

Концерн РРТ припиняє мовлення телеканалу "Ера" по причині заборгованості

Концерн РРТ припиняє мовлення телеканалу "Ера" по причині заборгованості Фото: Концерн РРТ припиняє мовлення телеканалу "Ера" з-за боргів

Загальна заборгованість каналу за послуги концерну на 21 грудня склала 18,276 млн гривень

Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення вирішив повідомив телерадіокомпанію "Ера" про відключення її сигналу з-за мільйонних боргів. Про це зазначається в повідомленні концерну на сайті.

Зокрема, загальна заборгованість каналу за послуги концерну на 21 грудня склала 18,276 млн гривень, з них 9,072 млн гривень – заборгованість за 2014 рік і 9,204 млн гривень – за поточний.

У КРРТ стверджують, що неодноразово намагалися стягнути борги з телерадіокомпанії, в тому числі через суд, однак безрезультатно. Тому в концерні прийняли рішення відключити сигнал, якщо протягом 10 днів з моменту повідомлення "Ера" не погасить заборгованість.

Невиплата заборгованості, як зазначають на підприємстві, може призвести до погіршення фінансового стану концерну.

"Наслідком цього буде несвоєчасне виконання податкових зобов'язань і затримки виплат заробітної плати працівникам, а також заборгованість перед енергопостачальними організаціями за використану електроенергію", - наголошується в повідомленні.

У КРРТ також додали, що органи виконавчої влади, включаючи прем'єр-міністра і РНБО, вже проінформовані про даному рішенні концерну.

Нагадаємо, в жовтні в Концерні РРТ змінився генеральний директор.