ua en ru

Концерн Peugeot Citroen завершив придбання Opel і Vauxhall

Концерн Peugeot Citroen завершив придбання Opel і Vauxhall Фото: PSA (колаж РБК-Україна)

PSA став другим найбільшим автовиробником Європи після Volkswagen

Автомобільний концерн Peugeot Citroen (PSA) завершив придбання Opel і Vauxhall, ставши другим найбільшим автовиробником Європи після німецького Volkswagen. Про це повідомляє DW.

"У Opel і Vauxhall мають 100 днів, щоб підготувати стратегічний план взаємодії з іншими підприємствами PSA. Обидві компанії не приносили прибутку ще з 1999 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, французький автомобільний концерн PSA у вівторок, 1 серпня 2017 року, завершив процедуру придбання автовиробників Opel і Vauxhall, які досі належали американської компанії General Motors.

Так, PSA став другим найбільшим автовиробником Європи після німецького Volkswagen.

Наголошується, що PSA, який є власником брендів Peugeot, Citroen і DS, погодився на початку березня сплатити 1,3 мільярда євро за дочірні компанії General Motors - німецький Opel і британський Vauxhall. Спочатку планувалося, що операція буде закрита до кінця поточного року, однак процес придбання був прискорений.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська комісія схвалила поглинання німецького автовиробника Opel французьким автомобілебудівним концерном Peugeot Citroen.