ua en ru

Концерн E.On продав газотранспортну Open Grid Europe консорціуму інвесторів за 3,2 млрд євро

Німецький енергетичний концерн E.On AG продав газотранспортну компанію Open Grid Europe консорціуму інвесторів за 3,2 млрд євро, повідомляється в прес-релізі E.On.

Консорціум покупців складається з Macquarie European Infrastructure Fund 4, Infinity Investments, British Columbia Investment Management Corporation та MEAG MUNICH ERGO Asset Management.

Очікується, що операція буде закрита в III кварталі 2012 р. за умови схвалення антимонопольним управлінням Німеччини та Міністерством економіки і технологій ФРН.

Open Grid Europe базується в німецькому м. Ессен і управляє найбільшою в Німеччині газотранспортною системою протяжністю 12 тис. км. Це ключовий елемент ланцюга поставок російського та норвезького газу в Європу.

Open Grid Europe - колишній газотранспортний підрозділ E.On Ruhrgas. У 2010 р. був відокремлений від материнської компанії відповідно до вимог Євросоюзу і отримав статус незалежного газотранспортного оператора.

Німецька компанія E.On є найбільшим в Європі приватним електроенергетичним і газовим концерном. Концерн співпрацює з ВАТ "Газпром" в проекті газопроводу Nord Stream ("Північний потік"). Для його реалізації Газпром, німецькі E.On і BASF створили в грудні 2005 р. компанію - оператора будівництва газопроводу Nord Stream AG. Чистий збиток (доступний для розподілу серед акціонерів) німецького енергетичного концерну E.On в 2011 р. склав 2 млрд 219 млн євро проти прибутку в 5 млрд 853 млн євро в 2010 р.