ua en ru

Концентрація живої сили і техніки бойовиків на донецькому напрямку залишається високою, - АПУ

Концентрація живої сили і техніки бойовиків на донецькому напрямку залишається високою, - АПУ Фото: Олександр Мотузяник

Сили АТО на всіх рубежах оборони знаходяться в повній бойовій готовності

Концентрація живої сили і важкої техніки бойовиків на донецькому напрямку залишається високою. Про це в ході брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань антитерористичної операції (АТО) полковник Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"На захід від Донецька бойові дії тривають у звичному цілодобовому режимі. Відносно спокійними є тільки кілька годин після сходу сонця. Концентрація живої сили і важкої техніки супротивника на передовій залишається високою від Ясинуватої і до Олександрівки", - заявив Мотузяник.

При цьому, за його словами, сили АТО на всіх рубежах оборони від Авдіївки і до Мар'їнки постійно перебувають у режимі повної бойової готовності і адекватно відповідають на всі провокації бойовиків.

"Зокрема, активні ворожі обстріли і провокації в районі Луганського тривали близько 6 годин, зафіксована активна робота снайперів супротивника", - підкреслив Мотузяник.

Ще складніше, за його словами, залишається ситуація на північ Горлівки, де в темний час доби по українських позиціях в три етапи відпрацювали 152-мм гармати бойовиків.

При цьому, на ділянці фронту від Дзержинська і до Верхньоторецького ворожих провокацій не зафіксовано.

"На луганському напрямку епіцентром бойових дій вчора було Щастя. Провівши ранковий мінометний обстріл, вже у другій половині дня ворожий загін штурмував наш опорний пункт. Напад було відбито", - заявив він.

Також, за його словами, знову неспокійно в районі Бахмутської траси.
"Бойовики стріляли з сходу, де знаходиться окуповане селище Донецьке. Крім цього, поодинокі провокації бойовики відбулися північніше - в районі Кримського, а також на схід - біля селища Троїцьке", - зазначив Мотузяник.

На маріупольському напрямку, за словами спікера АПУ, режим тиші дотримується майже ідеально.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу поранено 2 українських військових, загиблих немає.