ua en ru

Концентрація забруднюючих речовин в Дунаї не перевищує порогові значення, - МНС

Концентрація забруднюючих речовин у водах Дунаю знаходиться на рівні фонових і не перевищує гранично допустимого рівня. Про це повідомляє прес-служба Головного управління МНС України в Одеській області з посиланням на дані Державної екологічної Інспекції з охорони навколишнього середовища Північно-західного регіону Чорного моря (Одеса).
Так, за результатами хімічних аналізів води р. Дунай за 21 жовтня не виявлено суттєвих змін у стані води. Зокрема, рівень pH становить 8,15 мг/л, забарвленість - 9 град, що відповідає середньому значенню. У той же час концентрація азоту нітритного - 0,01 мг/дм3, що вдвічі менше від допустимого, азоту амонійного - 0,03 мг/дм3 - у 13 разів нижче, розчинного кисню - 8,93 мг/дм3 - в 4 рази менше.
Нагадаємо, заступник генерального директора Дунайської комісії (Будапешт) Петро Суворов, виступаючи на Чорноморському міжнародному транспортному форумі-2010, який проходить 20-22 жовтня в Одесі, також повідомив, що за даними Мінтрансу Угорщини, вода в Дунаї не становить серйозної загрози жителям придунайських країн, а Дунайська комісія не стала вводити будь-яких обмежень.