ua en ru

Контактна група зафіксувала за тиждень найнижчу кількість обстрілів з 2015 року

Контактна група зафіксувала за тиждень найнижчу кількість обстрілів з 2015 року Фото: Дарка Оліфер (YouTube.com/TKvideoteka)

Режим тиші є принциповою умовою для імплементації мінських угод

Контактна група зафіксувала за останній тиждень найнижчу кількість обстрілів з 2015 року. Про це повідомила прес-секретар представника України в групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер в Facebook.

"Тристороння контактна група зазначила, що в період з 28 серпня по 3 вересня 2017 року зафіксована найнижча кількість обстрілів починаючи з 2015 року. В порядку контролю за дотриманням сталого режиму припинення вогню домовилися про проведення 13 вересня скайп-зустрічі підгрупи з безпеки", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією Оліфер, режим тиші є принциповою умовою для всебічного продовження імплементації мінських угод, включаючи гуманітарний, політичний, соціально-економічний блоки питань.

Наголошується, що в гуманітарній підгрупі триває обговорення питань звільнення заручників.

Крім того, залишається актуальним питання формування порядку денного роботи політичної підгрупи, де Україна пропонує обговорювати скасування указу президента РФ про визнання документів, виданих квазивластями ОРДЛО; відмова від встановлення т. н "кордону"; відновлення Україною контролю за українсько-російським кордоном та створення робочої підгрупи по межі.

Українська сторона, починаючи з 2015 року, послідовно відстоює введення миротворчої місії на всю територію ОРД...

Опубліковано Darka Olifer 6 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Мінську почалося засідання тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі.