ua en ru

Контактна група взяла паузу для вивчення пропозицій сепаратистів з припинення вогню

Контактна група взяла паузу для вивчення пропозицій сепаратистів з припинення вогню

Тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ з врегулювання конфлікту на Донбасі взяла паузу для вивчення пропозицій сепаратистів з припинення вогню в зоні антитерористичної операції. Про це йдеться у спільній заяві представників ДНР і ЛНР на зустрічі тристоронньої контактної групи Дениса Пушилина і Владислава Дейнего, опублікованому сепаратистським виданням ДАН.

"Повноважні представники ДНР і ЛНР Д. Пушилин і В. Дейнего на минулому в Мінську засіданні передали представникам контактної групи свої пропозиції щодо припинення вогню і досягнення миру в регіоні. Ці пропозиції включають в себе комплекс взаємопов'язаних заходів по військовому і політичному врегулюванню конфлікту на Донбасі. Представники України і ОБСЄ прийняли пропозиції представників ДНР і ЛНР і взяли паузу для їх вивчення та вироблення відповідних пропозицій", - йдеться в заяві.

Зазначимо, у Мінську завершилася зустріч контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Зустріч проходила в закритому для преси форматі, про будь-які результати переговорів не повідомляється.

У зустрічі брали участь екс-президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, офіційний представник ОБСЄ в Україні Хайді Тальявіні, а також представники самопроголошених ДНР і ЛНР Денис Пушилин і Владислав Дейнего.

Нагадаємо, завтра в Мінську очікується зустріч глав "нормандської четвірки", участь в якій вже підтвердив Президент Франції Франсуа Олланд.