ua en ru

Контактна група Україна-РФ-ОБСЄ провела вчора з сепаратистами відеоконференцію щодо інциденту з літаком

Тристороння контактна група високопоставлених представників України, Російської Федерації та ОБСЄ 17 липня 2014 р. скликала зустріч у Києві, в ході якої провела відеоконференцію з представниками сепаратистських груп в Донецьку.

Тристороння контактна група високопоставлених представників України, Російської Федерації та ОБСЄ 17 липня 2014 р. скликала зустріч у Києві, в ході якої провела відеоконференцію з представниками сепаратистських груп в Донецьку. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"У світлі страшної аварії з Малазійським пасажирським літаком у Донецькій області та щоб узгодити низку невідкладних практичних заходів, група провела відеоконференцію з представниками сепаратистських груп в Донецьку", - йдеться в повідомленні.

Як відзначають в ОБСЄ, в ході переговорів представники сепаратистів прийняли наступні зобов'язання:

1. У пріоритетному порядку вони повинні перекрити місце катастрофи і дозволить місцевим органам влади почати підготовку до вилучення тіл загиблих.

2. Вони повинні забезпечити безпечний доступ та гарантії безпеки для урядової комісії з розслідування катастрофи, в тому числі міжнародних слідчих, в район, що знаходиться під їх контролем.

3. Вони повинні забезпечити безпечний доступ та гарантії безпеки для спостерігачів ОБСЄ.

4. Вони повинні співпрацювати з компетентними органами України у всіх практичних питаннях, виникають в ході відновлювальних робіт і проведення розслідування.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17).

На борту перебувало 298 осіб: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

Літак летів на висоті 10 тис. 100 м.

Станом на 7:00 18 липня на місці падіння літака рятувальники виявили 121 тіло загиблих.

МВС України стверджує, що літак збили бойовики.

Бойовики заперечують свою причетність до інциденту.