ua en ru

Контактна група передасть "нормандської четвірці" узгоджений документ, - посол Росії в Білорусі

Посол Росії в Білорусі Олександр Суріков заявив, що контактна група передасть "нормандської четвірці" глав країн Росії, України, Франції і Німеччини вже узгоджений документ, деталізуючий питання практичного застосування пунктів Мінських домовленостей, який буде розглянуто "норманської четвіркою" до можливого схвалення, передає слова Сурікова текстова трансляція телеканалу "Дождь".

"Зараз контактна група закінчує і передає підписаний і узгоджений документ, і тут вони або його схвалюють, або ні. Зараз на "нормандському саміті" обговорюють можливі варіанти цього документа" , -заявив Суриков.

"Зараз іде засідання контактної групи: Кучма, представник ОБСЄ Хайді Тальявіні, Пушилин, Дейнего і Зурабов ведуть переговори. Зараз обговорюються питання практичного застосування пунктів Мінських домовленостей, тобто, якщо припинити стрілянину, то коли і з якого числа, якщо відійти на інші позиції і відвести важку техніку, то куди, коли і які знаряддя. Це і є імплементація, практичне застосування Мінських угод, а раніше це було просто заявлено декларативно", - також повідомив він, згідно з текстової трансляції російського "Комммерсанта".

Нагадаємо, раніше сьогодні ЗМІ повідомляли, що учасники "мінського саміту" можуть виступити зі спільною заявою за підсумками переговорів.

Також ЗМІ повідомляли, що "Нормандська четвірка" в Мінську підпише декларацію про територіальну цілісність України.