ua en ru

Генконсульство США у Стамбулі попередило американців про можливі напади

Генконсульство США у Стамбулі попередило американців про можливі напади Фото: США попередили своїх громадян в Туреччині про небезпеку

Дипломати закликали співгромадян бути вкрай обережними у місцях великого скупчення людей

Екстремістські угруповання можуть напасти на американців у Стамбулі, в тому числі і з метою викрадення. Про це йдеться в заяві генконсульства США в Туреччині, передає ABC News.

"Екстремістські угруповання продовжують вживати активних дій для вчинення нападів на американців або інших іноземців у Стамбулі", - йдеться в повідомленні.

Дипломати також уточнили, що ці атаки "можуть бути заздалегідь сплановані і зокрема бути "збройним нападом, спробою викрадення, підривом вибухового пристрою або будь-якою іншою насильницькою дією".

Генконсульство закликало громадян бути вкрай пильними і обережними у місцях великого скупчення людей, в тому числі на популярних туристичних напрямках і на політичних мітингах. Громадян також закликають не відвідувати населені пункти на південному сході Туреччини, особливо розташовані поблизу турецько-сирійського кордону.

Нагадаємо, в Туреччині 14 жовтня невідомі завдали ракетного удару по дорозі між Анталією і Кемером, одна з ракет впала біля невеликого магазину.