ua en ru

Конституційний суд Польщі може врахувати позицію України щодо закону про ІНП, - Чапутович

Конституційний суд Польщі може врахувати позицію України щодо закону про ІНП, - Чапутович Фото: Яцек Чапутович (msz.gov.pl)

Скандальний польський закон можуть змінити з урахуванням позиції української сторони

Конституційний суд Польщі при розгляді змін до закону про Інститут національної пам'яті, які передбачають відповідальність за пропаганду "бандерівської ідеології", може врахувати позицію української сторони. Про це в інтерв'ю одному з польських ЗМІ заявив міністр закордонних справ Яцек Чапутович, передає "Укрінформ".

"Українці теж протестують проти змін до закону про ІНП. Проте Конституційний суд може врахувати сумніви української сторони і уточнити деякі питання, щоб розвіяти нинішні побоювання", - зазначив Чапутович.

За його словами, Польща знаходить взаєморозуміння з Україною в стратегічних питаннях, а також підкреслив, що Варшава підтримує курс Києва на євроінтеграцію. Але в той же час історичні питання продовжують залишатися на порядку денному двосторонніх відносин.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр Павло Розенко назвав польський закон про ІНП можливою загрозою правам українців. Він також підкреслив, що українська сторона готова до обговорення широкого кола питань на переговорах у Польщі, які заплановані на 16 лютого.