ua en ru

У Кабміні назвали польський закон про ІНП можливою загрозою правам українців

У Кабміні назвали польський закон про ІНП можливою загрозою правам українців Фото: Павло Розенко (yatsenyuk.org.ua)

Україна виступає за внесення нових змін до скандального польського закону

Зміни до закону про Інститут національної пам'яті Польщі, які, зокрема, забороняють пропаганду "бандерівської ідеології", можуть нести загрозу правам українців у Польщі. Про це після засідання Кабміну заявив віце-прем'єр Павло Розенко, передає його прес-служба.

За словами Розенка, на сьогодні сторонам важливо зняти напругу у відносинах між Польщею та Україною, яка загострилася після прийняття скандального закону.

"Основна місія - розпочати діалог з польською стороною на цю тему. З іншого боку, ми не можемо не реагувати на останні події, зокрема, щодо прийняття змін до закону про Інститут національної пам'яті Польщі... Ми вважаємо, що закон має бути змінено...І це питання не лише політики чи історії. Мова йде про можливе порушення прав та свобод наших громадян, які працюють у Польщі, їх переслідування за якісь слова або політичні переконання. Це, на нашу думку, неприпустимо", - зазначив Розенко.

Він також підкреслив, що українська сторона готова до обговорення широкого кола питань.

"Ми сподіваємося, що й польська сторона проявить своє бажання до врегулювання всіх спірних моментів", - додав Розенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що віце-прем'єри Польщі та України проведуть зустріч 16 лютого, на якій обговорять скандальний закон про Інститут національної пам'яті Польщі.