ua en ru

Конституційний суд Австрії відмовив Фірташу в розгляді позову з питання про екстрадицію

Конституційний суд Австрії відмовив Фірташу в розгляді позову з питання про екстрадицію Фото: український бізнесмен Дмитро Фірташ (Deutsche Welle)

Тепер австрійський суд апеляційної інстанції може повернутися до розгляду "справи Фірташа"

Конституційний суд Австрії відмовив у розгляді подання українського бізнесмена Дмитра Фірташа, у якому він вимагав визнати неконституційною угоду про екстрадицію між Австрією і Сполученими Штатами Америки. Відповідне рішення було прийнято 2 липня, повідомили Deutsche Welle в австрійському суді у п'ятницю 19 серпня.

Таким чином, суд апеляційної інстанції більше не має юридичних перешкод для розгляду скарги прокуратури на рішення суду першої інстанції, який відмовив в екстрадиції Фірташа до США.


На період розгляду подання Фірташа в Конституційному суді Австрії апеляційний суд, відповідно до процесуальних норм, змушений був призупинити розгляд справи.

У США Фірташа звинувачують у тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму у 18,5 млн доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Українському бізнесменові загрожує до 50 років в'язниці і конфіскація всіх активів.

Нагадаємо, у квітні прокуратура Австрії розпочала перевірку щодо підозр про підкуп правоохоронців у справі Фірташа.