ua en ru

Консерватор Рік Санторум переміг на праймеріз в Міссурі

Екс-сенатор США від Пенсільванії Рік Санторум 7 лютого здобув перемогу на"праймеріз"в штаті Міссурі. Крім того, він став переможцем голосування (кокусів) серед членів Республіканської партії в штаті Міннесота. Такий розвиток подій може стати ударом по позиціях лідера республіканської гонки - Мітта Ромні. Також у вівторок пройшли кокуси в Колорадо: за попередніми даними, Санторум лідирує і в цьому штаті, передає BBC.

В ході зборів виборців і попередніх виборів в кожному з американських штатів визначається єдиний кандидат в президенти від Республіканської партії, який складе конкуренцію чинному Президентові-демократу Бараку Обамі.

Досі лідером передвиборної гонки у республіканців був Мітт Ромні. Він виграв "праймеріз" в Нью-Гемпширі і у Флориді, а також кокуси в Неваді. Спочатку повідомлялося, що він переміг також на кокусах в Айові, однак після перерахунку голосів перемога в цьому штаті з невеликою перевагою голосів була присуджена Санторуму. До останнього часу вважалося, що головним суперником Ромні буде Гінгріч, який виграв "праймеріз" у Південній Кароліні.

Нагадаємо, вибори Президента США відбудуться 6 листопада ц.р.