ua en ru

Коновалюк в ЄС і США представить свій план дій з урегулювання кризи в Україні

Кандидат на пост Президента України Валерій Коновалюк перебуває у робочій поїздці в країнах Євросоюзу, де представляє свій план дій із врегулювання кризи в Україні. Про це сьогодні, 30 квітня, повідомила його прес-служба.

У повідомленні наголошується, що наступного тижня відбудеться візит Коновалюка в Вашингтон. Зокрема, заплановані зустрічі в Конгресі США з сенаторами та членами Палати представників, а також у багатьох "мозкових центрах" від Атлантичної ради до Фонду Карнегі за міжнародний мир.

"Головна мета: Захід і Росія повинні бути рівновіддаленими від конфлікту, щоб зберегти Україну як державу і зупинити громадянське протистояння. Свої ініціативи Валерій Коновалюк також передав російській стороні", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Також повідомляється ,що на тлі намірів деяких кандидатів відмовитися від участі в президентській гонці Коновалюк не знімає свою кандидатуру. "Якщо мої мирні ініціативи не будуть підтримані і не знайдуть компроміс як всередині країни, так і між Заходом і Росією - президентські вибори навряд чи дадуть результат і зупинять розвал країни", - зазначає політик.

"Участь Валерія Коновалюка у фінальних теледебатах на Першому національному 23 травня разом з Юлією Тимошенко та Сергієм Тігіпко дасть можливість Валерію Коновалюку не тільки заявити себе як лідера південного сходу, але і об'єднати всю країну. Це дозволить Коновалюку претендувати на участь у другому турі виборів Президента України", - підкреслює прес-служба.