ua en ru

У конкурсній комісії прогнозують, що ДБР не запрацює у 2018 році

У конкурсній комісії прогнозують, що ДБР не запрацює у 2018 році Фото: Олександр Лємєнов (nrcu.gov.ua)

ДБР не запрацює, оскільки ще не призначені слідчі та керівний склад

Державне бюро розслідувань (ДБР) у цьому році ще не запрацює. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив секретар конкурсної комісії з відбору співробітників у ДБР і представник громадської організації StateWatch Олександр Лємєнов.

За його словами, ще не вирішеними залишаються багато питань: зокрема, не призначені слідчі та керівний склад.

"Цього року ДБР навряд запрацює. Ми бачимо, що не призначені слідчі, що не призначений керівний склад. Багато питань не вирішено. А з приводу відкриття провадження, то це не складно, питання у розслідуванні цих проваджень", - розповів Лємєнов.

Разом з тим, сьогодні на брифінгу директор ДБР Роман Труба висловив сподівання, що бюро почне розслідувати перші провадження у цьому році. За його словами, в понеділок розпочинаються співбесіди зі слідчими.

"Я запропонував встановити дату початку роботи ДБР на законодавчому рівні. Я буду у вересні продовжувати роботу, щоб ми офіційно встановили дату запуску роботи ДБР. Я не можу розпочати роботу лише з центральним апаратом. Я повинен запустити роботу ДБР одночасно з центральним управлінням", - підкреслював очільник бюро.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що, за словами Труби, зовнішня комісія прийняла рішення про знищення результатів дослідження на поліграфі переможців конкурсу на керівників ДБР.

Крім того, Труба також заявив про рішення відмовити конкурсній комісії у призначенні 27 осіб на керівні посади у ДБР.