ua en ru

Конгресу США передали "список Нємцова"

Конгресу США передали "список Нємцова" Фото: Борис Нємцов

Прізвища журналістів зі списку поки не названі

Співголова партії РПР-ПАРНАС, екс-прем'єр Росії Михайло Касьянов в ході візиту в США передав у конгрес список журналістів російських телеканалів (список Нємцова), яких, на його думку, потрібно додати до так званого списку Магнітського і проти яких потрібно ввести американські санкції, передає BBC Росія.

Опозиційний політик не уточнив прізвища тих, хто увійшов у список, але підкреслив, що це журналісти, які брали участь у цькуванні Бориса Нємцова.
Напередодні візиту Касьянова в США з'явилася інформація, що в список, підготовлений самим Касьяновим і членом федерального політради партії Володимиром Кара-Мурзою, потрапили журналісти Володимир Соловйов, Дмитро Кисельов, Аркадій Мамонтов, Андрій Караулов, Костянтин Сьомін, гендиректори телеканалів Володимир Кулистіков і Олег Добродєєв, а також депутат Держдуми Олексій Пушков, який також є тележурналістом.

"Ми зустрічалися з керівниками комітетів у закордонних справах сенату і палати представників конгресу США, лідерами партійних фракцій", - повідомив Касьянов, додавши, що тепер американські законодавці повинні вирішити, чи підходять ці люди для чорного списку.

"Ми вважаємо, що підходять, оскільки мова, на наш погляд, йде про порушення прав людини... Порушники прав людини повинні бути в чорному списку. Але в моїй країні вони не можуть бути притягнуті до відповідальності, тому що генеральна прокуратура нічого не робить в цьому напрямку", - підкреслив Касьянов.

Нагадаємо, раніше Басманний суд Москви продовжив арешт обвинуваченого у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова Заура Дадаєва до 28 серпня.