ua en ru

Конгресмени США вимагають розслідування щодо радника Трампа

Конгресмени США вимагають розслідування щодо радника Трампа Фото: проти Майкла Флінна ініціюють розслідування

Через його обговорення американських санкції з послом Росії

Низка конгресменів від Демократичної партії США закликали до розслідування щодо Майкла Флінна, чинного радника з питань безпеки при Білому домі, який, як передбачається, по телефону обговорював американські санкції з послом Росії Сергієм Кисляком. Про це передає DW.

Зазначено, що ця розмова відбувалася в грудні 2016 року, коли Барак Обама обіймав посаду президента і ввів чергові санкції на адресу РФ через втручання російських хакерів в американські вибори.

Джерела газети Washington Post заявляють, що в розмові з послом Росії Флінн закликав російську сторону не реагувати надто гостро на нові санкції, введені Обамою, оскільки російська й американська влада зможуть залагодити питання після інавгурації Трампа. Стверджується, що таким чином Флінн міг порушити закон, тому що, на той момент, не займаючи офіційних посад, він не мав права порушувати подібні питання з представником дипломатичного корпусу.

У Білому домі заявили, що Трамп "повністю довіряє" Флінну, однак не виключили, що тема санкцій все-таки піднімалася під час його розмов із російським послом. При цьому, на думку представника адміністрації Трампа, висловлену у відповідь на запит AP, сам Флінн "не може бути впевнений", що тема санкцій не обговорювалася в бесіді.

Президент США заявив у п'ятницю, що не знайомий зі статтею видання, але має намір розібратися в ситуації. У Кремлі стверджують, що Флінн і Кисляк не обговорювали санкції.

Нагадаємо, раніше в США спецслужби вперше підтвердили достовірність частини доповіді про наявність у Росії компромату на президента Трампа.