ua en ru

До Конгресу США внесли клопотання про імпічмент Трампа

До Конгресу США внесли клопотання про імпічмент Трампа Фото: Конгрес США (roskam.house.gov)

Заявку про позбавлення повноважень глави США Дональда Трампа підтримали поки що тільки два конгресмени

Депутат Конгресу США від Демократичної партії Бред Шерман зі штату Каліфорнія в середу, 12 липня, вніс у Палату представників питання про імпічмент президента Сполучених Штатів Дональда Трампа. Про це повідомляє Los Angeles Times.

У своїй заяві Шерман згадав нещодавнє повідомлення Дональда Трампа і його молодшого сина про наявність електронного листування, яке підтверджує, що російський прокурор пропонував йому компромат на екс-кандидата в президенти США від демократів Хілларі Клінтон.

"Ми починаємо робити зусилля з метою підштовхнути юридичний комітет палати представників провести слухання з питання про перешкоджання правосуддю і російському втручанню в наші вибори. Нещодавні викриття Дональда Трампа-молодшого свідчать про те, що виборчий штаб Трампа був готовий прийняти допомогу з боку Росії", - йдеться в заяві.

Водночас Шерман зазначив, що його заявка - лише "перший крок дуже довгого шляху" з метою захисту США від зловживання повноваженнями, перешкоджання правосуддю, а також від "імпульсивної і неосвіченої некомпетентності".

Видання зазначає, що шанси на успіх у клопотання малі, оскільки наразі єдиним депутатом, який підтримав заявку Шермана став демократ Ел Грін із Техасу.

За інформацією видання, більшість членів опозиційної Демократичної партії вважають, що бази для початку імпічменту поки що недостатньо.

Нагадаємо, спецпрокурор Роберт Мюллер, який веде справу про втручання РФ у вибори в США, перевірить інформацію про контакти сина Дональда Трампа з російським адвокатом Наталією Весельницькою.