ua en ru

Конгрес Бразилії розгляне імпічмент президента Ділми Русеф

Конгрес Бразилії розгляне імпічмент президента Ділми Русеф Фото: парламент вирішить долю Ділми Русеф

Русеф звинувачує своїх політичних опонентів у "державному перевороті"

Нижня палата бразильського конгресу готується до вирішального голосування з приводу імпічменту президента Ділми Русеф, яку звинувачують у махінаціях зі статтями бюджету заради політичної вигоди. Про це повідомляє ВВС Україна.

Зазначено, що поблизу будівлі конгресу в Бразиліа чергують сили безпеки, щоб завадити можливим сутичкам між ворожими групами мітингарів.

Русеф звинувачує своїх політичних опонентів у "державному перевороті". Вона переконує парламентарів не голосувати за імпічмент, однак, за попередніми даними, голосів за її відставку може бути достатньо.

Якщо з 513 членів конгресу дві третини (342) проголосують "за", це означатиме, що за справу візьметься верхня палата - сенат. Якщо ж голосів у конгресі буде більше половини, то це дозволить відсторонити Русеф від посади на півроку, протягом яких триватиме розслідування у її справі.


У суботу президент написала в статті для Folha de Sao Paulo: "Вони хочуть засудити невинну жінку і врятувати корумпованих", натякаючи на кількох інших політиків, яких звинувачують у корупції.

Вона звинувачує своїх опонентів у "фальшуванні й брехні, які мають на меті скинути легітимно обраний уряд, щоб замінити його урядом, в якого не буде легітимності".

Русеф стверджує, що не вчиняла злочинів, і заявляє: "Це державний переворот проти республіки, проти демократії і, передусім, проти голосів усіх бразильців, які брали участь у виборчому процесі".

Деякі партії з коаліції, серед яких найбільша, PMDB, вийшли з більшості й заявили, що підтримають імпічмент.

Нагадаємо, раніше глава Бразилії Ділма Руссефф відмовилася від ідеї телевізійного звернення до народу перед голосуванням щодо її імпічменту.