ua en ru

Конфлікт навколо МОЗ - це боротьба за тендери і ресурси, - експерт

Розгорнувся навколо МОЗ конфлікт є боротьбою за скорочуються бюджетні ресурси. Таку думку висловив політолог Андрій Золотарьов.

На думку експерта, зараз в медичній сфері відбувається традиційна війна між декількома групами, одну з яких пов'язують з нардепом Тетяною Бахтєєвою, а другу - з міністром Раїсою Богатирьовою.
"Це війна за тендери МОЗ. Адже раніше бюджету вистачало на всіх - всі групи брали участь, і мабуть залишалися задоволені. Зараз бюджетне фінансування скоротилося, і групу Бахтєєвої віджали від тендерів", - зазначив Золотарьов.

На його думку, очолювана опозиційними депутатами Дыривым і Петренко тимчасова слідча комісія Верховної ради з розслідування діяльності МОЗ є всього лише інструментом цієї боротьби, а слова про інтереси простих громадян і пацієнтів просто покликані завуалювати боротьбу за ресурс.
"У чому інтереси регіоналки Бахтєєвої і опозиції, в даному випадку "Батьківщини" в особі Петренка і Дырива збігаються. Але тут треба враховувати те, що український депутат це практично окремий біологічний вид. Розумієте, йдучи в Раду депутат розраховує, що його інвестиція - плата за список, або гроші витрачені на округ окупляться на 2000%. Безумовно, така норма прибутку не могла не залучити у владу і політику вельми специфічний контингент отримав навички політичної діяльності на розборках, сходках і стрілках", - розповів експерт.
При цьому він зазначив, що конфлікт навколо МОЗ знижує рейтинг влади і президента.